Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

300 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα ενέπνευσαν τα τέρατα του Ridley Scott στην ταινία Alien



Tο περίεργο αυτό γεγονός συνέβη με ένα αρχαίο απολίθωμα που διατηρείται στο μουσείο Saurier του Aathal στην Ελβετία. Φαίνεται ότι αυτό το αρχαίο λείψανο έχει εμπνεύσει τους εξωγήινους στο έπος του "Alien", σε σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ.
Το απολίθωμα έχει εξάψει τη φαντασία σε ένα μεγάλο ακροατήριο, ακόμα και τις ορέξεις του κλέφτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια έκθεσης του πολύτιμου κειμήλιου, έσπασε το φέρετρο και έκλεψε το απολίθωμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ένας συλλέκτης απολιθωμάτων.
Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τα κλεμμένα αγαθά, η Ελβετική αστυνομία κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του απολιθώματος, ελπίζοντας να ανακαλύψει τον ένοχο της κλοπής. Μετά από τύψεις συνείδησης, το απόλίθωμα επέστρεψε με το ταχυδρομείο στο μουσείο. Αυτό ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο και θα ήταν πολύ δύσκολο για τον κλέφτη να πουλήσει το εύρημα ή να το κρατήσει μυστικό, λόγω της δημοσιότητας που το περιβάλλει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου.

Το παραλάβαμε πίσω σχετικά ανέπαφο, αν και ένα από τα χέρια του ήταν σπασμένο, είπε ο Δρ Τόμας Bollinger. Φυσικά, αυτό είναι ένα κομμάτι ανεκτίμητης αξίας που δείχνει δύο διαφορετικά είδη ζώων χωρίς σπονδυλική στήλη, που έζησαν στη θάλασσα περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Ο σχεδιαστής που γέννησε τα πλάσματα του Alien xenoform ήταν ο Ελβετός καλλιτέχνης Hans Rudolf Giger, ο οποίος ήταν σε συνεργασία με τον Ridley Scott μετά από το έργο Necronom IV, και αυτό ήταν ένα από τα πολλά σχέδια του εμπνευσμένα από το φυσικό ορυκτό.
Τα πλάσματα που έχουν σχεδιαστεί για την ταινία Alien άξιζαν ένα βραβείο Oscar για τα καλύτερα Visual Effects. Σίγουρα όταν κανείς δει το απολίθωμα, ακόμη και αν δεν πιστεύει στους εξωγήινους, του εγείρει κάποιες αμφιβολίες!
πηγη

Το διαβάσαμε από το: 300 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα ενέπνευσαν τα τέρατα του Ridley Scott στην ταινία Alien http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/01/300-ridley-scott-alien.html#ixzz3cCAh5wLa

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...