Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σοκ: Οι Φαραώ εξημέρωσαν τις γάτες για να τις θυσιάζουν στους Θεούς τους




Άλυτο μυστήριο στο βάθος των αιώνων υπήρξε για τους κτηνιάτρους η εξημέρωση της γάτας καθώς πρόκειται για ζώο που έπρεπε να ζει στη ζούγκλα. Εξέταση DNA από μούμιες και μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας αποκαλύπτουν την ανατριχιαστική αλήθεια.


Οι ειδικοί ερευνητές συνέλεξαν DNA από τις μουμιοποιημένες γάτες της Αρχαίας Αιγύπτου αλλά και από τα συντρίμμια ναού όπου βρέθηκαν χιλιάδες λείψανα ζώων τα οποία είχαν σφαγιαστεί στους βωμούς θυσιών προς τους θεούς.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των πρώτων ανθρωπίνων φυλών που εξημέρωσαν τις γάτες ξεκίνησε από την Αίγυπτο λόγω της θεοποίησης των ζώων κατά την εποχή του Φαραώ αλλά και των πυραμίδων με έμβλημα τη Σφίγγα η οποία είχε κεφάλι γυναίκας και σώμα γάτας, σύμφωνα με το iefimerida.gr



Τα αποτελέσματα των ερευνών υποδεικνύουν πράγματι τους Αρχαίους Αιγυπτίους ως υπεύθυνους για την εξημέρωση της άγριας γάτας η οποία κανονικά θα έπρεπε να ζει στη ζούγκλα, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους από εκείνους που φανταζόμαστε.



Οι The Sunday Times, όπου δημοσιεύεται μέρος της έρευνας, αποκαλύπτουν πως οι Αιγύπτιοι πίστευαν πως οι γάτες ευχαριστούν τα πνεύματα των θεών τους κι επειδή δεν ήταν πολύ εύκολο να τις αιχμαλωτίζουν σε κυνήγια που οργάνωναν στη ζούγκλα, έχτισαν ναούς όπου εξημέρωναν γάτες με σκοπό την αναπαραγωγή ενώ υπήρχαν ειδικοί χώροι για την εκτροφή τους με προοπτική τη σφαγή. Ετσι, είχαν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους μια γάτα για θυσία στους Θεούς!



«Οι σύγχρονες γάτες γενεαλογικά προέρχονται από τις γάτες των Φαραώ. Οι Αιγύπτιοι αποδεικνύεται πως ήταν οι πρώτοι που εξημέρωσαν τις γάτες, περίπου 4000 χρόνια πριν. Εκατομμύρια γάτες θυσιάστηκαν και θάφτηκαν με τιμές σε ολόκληρη την αυτοκρατορία της Αιγύπτου», δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Τζένιφερ Κουρουσίμα.

http://skandalistis.blogspot.com/2012/05/blog-post_2473.html#more

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...